Weboldalunk cookie-kat használ az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint, melyek nem alkalmasak személyes azonosításra. Adatvédelmi tájékoztató
2017 Őszi egyesületi horgászverseny: Bázis Horgásztó (másolat)

2017 Őszi egyesületi horgászverseny: Bázis Horgásztó

A 2017. évi őszi egyesületi vesenyünknek, ahogy tavaly ősszel is, a Bázis Horgásztó biztosította a helyszínt. A verseny 2017 szeptember 17.-én lett megtartva négy gyermek és huszonegy felnőtt nevezése mellett. Az alacsony számú női jelentkezők tekintetében külön női kategória nem indult, a hölgyek és férfiak együttesen a felnőtt kategóriát képviselték.
A helyszínen reggel hat órától kezdődött a gyülekező, ahol szakadó eső fogadott mindenkit. Kellemes beszélgetésekkel és hasznos eszmecserével várakozott minden versenyző, míg meg nem érkezett mindenki.
Az eligazitás és a sorsolás után megkezdődött a horgászhelyek elfoglalása és a felkészülés. A mostoha idő ellenére türelmetlenül várta mindenki a megmérettetést.  
A versenykiírás szerint hét óra ötven perckor kűrt szóra megkezdődött az alapozó etetés, és tíz percel később a verseny is. A felnőtt horgászok két bottal, botonként egy-egy szakáll nélküli horoggal, gyermekek egy bottal és egy szakáll nélküli horoggal horgászhattak.
A hely sajátossága volt, hogy csak csúszós szerelék volt megengedett. 
A verseny alatt, kisebb megszakitásokkal ugyan, de az égi áldás csapadék formájában nehezítette a sporttársak horgászatát, és többnyire a fenekezős módszerek kerültek előtérbe.
Már a verseny első felében termetes pontyok és számos kárász került a haltartókba.
A megmérettetés ideje alatt finom bográcsétel készült az Egyesület sátra alatt, ahol Krempa Nikoletta és Kiss Teréz tehetségének köszönhetően a környéket finom illat borította be. Az öt órás verseny érdekessége volt, hogy a horgászok elmondása szerint partközelből és távolabbról egyaránt lehetet zsákmányhoz jutni, és számos dévért fogtak a versenyzők, ami jelentősen befolyásolta a végeredményt.
Délután egy órakor befejeződött a verseny és mérlegelést követően egy finom üstben készült sertéspörköltel kedveskedtek a verseny szakácsai Krempa Nikoletta és Kiss Teréz.
Az ebéd elfogyasztása után követketett az ünnepélyes eredményhírdetés és díjátadás.

Gyermek kategória:  
1. helyezett Bandzi Levente4,10Kg
2. helyezettSzabó András0,84Kg
3. helyezettMiron Máté0,00Kg
Felnőtt kategória:  
1. helyezettBandzi László36,10Kg
2. helyezettLutor Tamás34,76Kg
3. helyezettRuzicska György31,60Kg

A helyezést elért versenyzők serleget, érmet, oklevelet és értékes ajándékokat vehettek át a verseny szervezőjétől, Andrási Gyulától és a vezetőségtől. A versenyen minden indulónak kijár az elismerés, mert az esős idő ellenére komoly összfogást értek el, 213,96 kilógrammot, ami az eddigi versenyekhez képest a legeredményessebb volt. GRATULÁLUNK!!
Köszönet a verseny szervezőjének, és a verseny szervezésében, lebonyolításában segítséget nyújtóknak.

Az idei évben tragikus baleset érte a Bázis tó tulajdonosát Zsiga bácsit, így a versenyt követően Andrási Gyula és az egyesület vezetője a tó partján található kegyhejen koszorút helyeztek el a szervezetünk nevében.
Isten nyugosztalja, szívünkben örökké élni fog! 

 

A válogató harmadik fordulójának eredménye:Fogott mennyiség:Pontszám:
1. helyezett Bandzi László36,10Kg10 pont
2. helyezett Lutor Tamás34,76Kg9 pont
3. helyezett Ruzicska György31,60Kg8 pont
4. helyezett Nádudvari Attila23,40Kg7 pont
5. helyezett Papp Emil22,78Kg6 pont
6. helyezett Kis Vendel18,13Kg5 pont
7. helyezett Szirota József15,63Kg4 pont
8. helyezett Mercz Imréné14,92Kg3 pont
9. helyezett Szabó István5,58Kg2 pont
10. helyezett Szijj Dávid2,80Kg1 pont