Weboldalunk cookie-kat használ az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint, melyek nem alkalmasak személyes azonosításra. Adatvédelmi tájékoztató
2022 Tavaszi egyéni horgászverseny: Biatorbágyi Peca-tó

Dinasztia Horgászegyesület
2022 évi Tavaszi egyéni Horgászversenye

Verseny helyszíne: Biatorbágyi Peca-tó

Peca tó weboldala: https://biatorbagyipecato.hu/ ‍

Verseny időpontja:

2022. április 24. (vasárnap)

Nevezés:

Nevezni 2022. április 16-a 14:00-ig lehet a Dinasztia Horgászüzletben. (1222 Budapest Nagytétényi út 90.)

 

A Határidő lejártával a jelentkezők pontos létszámát le kell jelentenünk a horgásztó üzemeltetőjének.

 

A nevezési díj felnőtt és ifi horgásznak 5500.-Ft/fő, gyermekek esetén 2000.-Ft/fő.
A verseny az egész tavon fog zajlani, 4 szektorra osztva
(nők-gyermekek-férfiak-versenyzők).

Verseny kiírása:

6:00-6:20

Találkozó a horgászverseny helyszínén és Regisztrálás 

6:20-6:50

Sorsolás, eligazítás

6:50-8:20

Horgászhelyek elfoglalása, felkészülés a versenyre 

8:20

Alapozó etetés kezdete (1. hangjelzés)

8:30

Verseny kezdete (2. hangjelzés)

14:20

Verseny vége előtt (3. hangjelzés)

14:30

Verseny vége (4. hangjelzés) 

14:30-

Mérlegelés

15:00-

Eredményhirdetés, díjátadás, közös fotó

Horgászverseny szabályai:

 • Részvételi feltételek

  Felnőttek esetében:
  Aktív tagság a 2022-es évre a Dinasztia Horgászegyesületnél,
  érvényes állami jegy,
  nevezési díj befizetése a megadott időpontig.
  Gyermekek esetében:

  Támogatói díj fizetése a 2022-es évre a Dinasztia Horgászegyesületnél,
  érvényes állami jegy,
  nevezési díj befizetése a megadott időpontig.
 • Horgászni 1 bottal, 1 horoggal lehet.
 • 1 etetőkészség használata megengedett mellette.
 • Etetőhajó használata és a pergetés TILOS!
 • ETETŐANYAG ÉS SZEMES TAKARMÁNY LIMIT VAN A VERSENYEN, A TÓ VÍZMINŐSÉGÉNEK MEGŐRZÉSE ÉRDEKÉBEN ÖSSZESEN EGY KILOGRAMM A MEGENGEDETT (száraz állapotban értendő), élő anyag nincs korlátozva, bármennyi felhasználható! Az etetőanyag korlátozás a verseny megkezdése előtt ellenőrizve lesz!
 • Pontymatrac, sebfertőtlenítő használata kötelező!
 • A kifogott halat úgy kell kíméletesen haltartó szákban tartani, hogy mérlegelés után sérülésmentesen visszahelyezhető legyen a vízbe. HALTARTÓBAN EGYIDEJŰLEG MAXIMUM 5 PONTY VAGY 10 KILOGRAMM MENNYISÉGŰ ZSÁKMÁNY TARTHATÓ.
 • A verseny ideje alatt kifogott, 5kg feletti halat azonnal mérlegelni kell és utána visszaengedni! Mérlegelésig vízben kell tartani pontyzsákban!
 • Horgászni csak a kisorsolt horgászhelyen önállóan lehet.
 • A verseny a napijegyes oldalon lesz megtartva, de magas létszám esetén a stéges oldalt is igénybe vehetjük, ebben az esetben szektorok is ki lesznek jelölve.
 • A verseny lefújása előtt megakasztott halat az utolsó hangjelzést követő 10 percben még meg lehet szákolni és mérlegelésre bocsátani.
This is the default Tab content. Feel free to delete it.

Az idei első egyesületi versenyünknek a biatorbágyi Peca-tó adott otthont. A kiírásnak megfelelően a találkozó helyszínén reggel 6kor már gyülekezett a társaság, a szervezők az előkészületek utolsó simításait végezték. A korai időjárás hűvösnek, de száraznak volt mondható. A sorsolásra megjelent mind az 52 nevező, így teljes létszámmal indulhattunk neki a várva várt megmérettetésnek. A szép számú versenyzőnek hála, mind a négy kategóriát indíthattuk. A stéges oldalon helyezkedtek el a Női és a Versenyző kategória, a szemközti oldalon pedig a Gyermek és Férfi kategória képviselői.


Az alapozós etetés 8:20-kor kűrt szóra indult, 8:30-kor kezdődött a verseny, amit szintén a kűrt jelzett. A korai szakaszban, csak percekkel az indulás után, máris kapás hírét lehetett hallani, egy-két horgászhely közelében igencsak aktívak voltak a halak.


Sajnos az izgalom nem tartott sokáig, a stéges oldal közepén kívül nem lehetett beszámolni érdemben halfogásról, a szemközti oldalon is többségben voltak azok, akik egyelőre még keresték a halakat.


A verseny felénél, a stéges oldal elején, a Női kategória későbbi dobogósa megszákolta a verseny alatt kifogott legnagyobb, 8,88Kg súlyú, gyönyörű szép pontyot, ami izgatottsággal töltötte el a versenyzőket és a szervezőket is, reménykedve a halak étvágyának javulásában.


Sajnos az időközben felerősödő déli szél többek lelkesedését is tova fújta, azonban a kitartó horgászat meghozta eredményét. A verseny végéhez közeledve a kitartás meghozta gyümölcsét, a dobogót az utolsó 10 percben érkező halak is nagyban befolyásolták!


14:30-kor a verseny véget ért. A végső mérlegelés alapján a fogás zöme pontyokból és kárászokból tevődött ki.


A szervezők a halőrháznál összegyűlt társaság részére 15:10kor kezdhette meg az eredményhírdetést és az ünnepélyes díjkiosztást. Egyesületünk elnöke köszönetet mondott minden résztvevőnek, dicsérte a kitartó munkával elért eredményeket. A helyezést elért versenyzők serleget, érmet, oklevelet és értékes ajándékokat vehettek át az Egyesület vezetőségétől. A versenyen minden indulónak eredménytől függetlenül jár az elismerés a helytállásért. Az összfogás sajnos a halak étvágytalansága miatt szerényre sikerült, ami 92,62 kilógramm volt. GRATULÁLUNK!!