Weboldalunk cookie-kat használ az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint, melyek nem alkalmasak személyes azonosításra. Adatvédelmi tájékoztató
Körmendi János, Dinasztia 1 versenycsapat – Gyomaendrőd Füzfás-zugi holtág
Körmedni János Versenyhorgász

Fűzfás-zugban indult a versenyszezon

A tavasz beköszöntével lassan elindulnak a 2022-es év horgászversenyei is. Nyitásnak rögtön egy nagyon nehéz, finomszerelékes összecsapás várt a Dinasztia Horgászegyesület támogatott csapatára Gyomaendrődön, a Fűzfás-zugi holtágon.

 

 

 A versenyt 2022. március 26-án a Horgászatot Kedvelők Ligája szervezte, a 2022. évi DOVIT-kupa országos bajnokság nyitó fordulójaként. A Fűzfás-zugi holtág évek óta Magyarország egyik legjobb versenypályája, nagyon sok finomszerelékes versenyt, országos bajnokságot rendeznek rajta. Híres nagyon szép keszeg állományáról, de ponty, kárász is szép számmal lakik benne. A versenykiírás szerint ezúttal csak úszós készséggel lehetett horgászni, csak természetese eredetű etetőanyagokkal és csalikkal.

 

A versenyre 12 db., 3 fős csapat nevezett, a csapattagok külön szektorokban mérették meg tudásukat. A kora tavaszi hűvös idő, a hideg víz, alaposan meglátszott a halak étvágyán, a horgászoknak minden egyes halért alaposan meg kellett dolgozni. A holtág nagy keszegeiből és kárászaiból nagyon keveset láttunk, elsősorban a tenyérnyi dévérek, karikák és apró törpeharcsák adták a zsákmányok jelentős részét. A versenypálya két széle volt igazán halas, itt horogra akadt egy-két szép ponty is, míg a belső helyeken nagy küzdelem volt minden gramm fogásért.

 

Sajnos a sorsolás nem kedvezett a csapatunknak. az egyéni rajtrács alapján a két szélső szektorban is a belső helyek jutottak a Dinasztia versenyzőinek. A szektorok között nem volt megszakítás, így gyakorlatilag csak az A szektor első helyei és a C szektor utolsó helyei jelentettek szélső helyeket. Az „A” szektorban Körmendi János a 10-es belső helyet kapta. Nagyon finom horgászattal, a viszonylag nagy szél ellenére rakós horgászbottal, 0,5 grammos úszóval, 12-es zsinórral, 18-as horoggal 3150 gramm apró halat sikerült zsákmányolni. Ezzel a fogással a szomszédos helyen horgászókat sikerült megelőznie, de a szektor szélével nem tudott versenyezni, végül a szektor 4. helyre ért be. A „B” szektorban Tomkovics László elsősorban matchbottal kísérletezett, 1285 grammos fogása a 8. szektorhelyre volt jó. A „C” szektorban Nagy Tibi is a legbelső, 1-es helyet húzta. Spiccbotos horgászatával 2440 gramm apró hal került a haltartóban nála, ezzel 7. helyet ért el a szektorában. Az alapos körbeverések után végül a Dinasztia csapata a 6. helye ért oda a csapatversenyben.

Vegyes csapatban Kovács Roland csapattagunk is rajthoz állt. A „C” szektorban 3790 grammos fogásával a 6. helyen végzett.

 

Nagyon nehéz, agyalós, kísérletezős verseny volt a Gyomaendrődi nyitó forduló. Sajnos ezúttal a sorsolás nem kedvezett a csapatnak, de a belső pályarészeken is sikerült szép eredményeket elérni. Sok pihenésre nincs lehetőség a folytatásban, a bajnokság második fordulójában Adácson ismét finom szerelékes, úszós verseny vár a Dinasztiára.