Weboldalunk cookie-kat használ az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint, melyek nem alkalmasak személyes azonosításra. Adatvédelmi tájékoztató
Bandzi László – Palota Kupa 2021. március 20. Palotavárosi Felső tó

Palota Kupa 2021. március 20.

Palotavárosi Felső tó

Előzmények…

A 2020. évi egyesületi versenyeken nyújtott szereplésem után, idén újra bekerülhettem a támogatott csapatba. A felkérés után nem sokkal már a hivatalos versenynaptárt bújtam, szóba jöhető versenyek után kutatva.

Ki is néztem magamnak a VI. Method Feeder OB első selejtezőjének, Palotavárosi fordulóját, ami az április 16-i hétvégére esik (16. péntek a kötelező edzésnap, szombat-vasárnap egy-egy forduló). Az országos bajnokságok hangulata nem hasonlítható össze egyéb versenyekkel, ide szívesen megyek… Idén egyébként három különböző időpontban, hat helyszínen lesznek selejtezők a megnövekedett érdeklődés miatt. A selejtezőkből a legjobb 80 versenyző kerül a három helyszínen, egy időpontban megrendezett középdöntőbe, kiegészülve a tavalyi ranglista első 40helyezettjével. Az elődöntőkből 13-13 versenyző jut be a Maconkai víztározón megrendezett országos döntőbe…

A selejtező előtt már több ráhangoló versenyt is szerveznek a Palotavárosi tavon, melyek jól jönnek a felkészülés szempontjából. A fenti verseny volt az első a sorban, mely még messze van a selejtező időpontjától, de minél több a tapasztalat annál jobb…

A verseny…

A járványügyi szabályok miatt a sorsolást előző este online tartották meg, így elkerülve a felesleges csoportosulást, másnap mindenki azonnal beülhetett a kisorsolt helyére. Nekem a „D” szektor 20-as helye jutott, melytől már előre tartottam… A tónak ez a vége nem a leg halasabb pálya, pláne nem ilyen hideg víznél.

Most az erdő felöli oldalon ültem…

Az etetőanyag limit 8l, a bevihető csalik (pelletek, mini bojlik) és aromák mennyisége nincs szabályozva, élő anyagként mindössze 125ml (csonti, giliszta, szúnyoglárva, báb) vihető be.

Tőlem balra a tó vége felé…

A hideg miatt (reggel kb. mínusz 2-3 fok volt) csak kb. 5l etetőanyagot készítettem össze, mely 1kg Speciál-mix krill method etetőből és 2l, 2mm-es halibut pelletből állt. Élő anyagként csak csontit vittem magammal…

Horgászhelyem

Az alapozó etetés 9.50-kor kezdődött, ennek során két távot etettem, 30-és 63méteren, mindössze 3-4 bordáskosárnyi etetőanyag ment mindkét távra, még nem bíztam az etetés hatásában.

Szektorkiosztás
Terülj-terülj asztalkám…

10.00kor elkezdődött a megmérettetés, én a benti távon kezdtem a horgászatot. Tőlem balra a tó vége felé estek el az első halak, de ezek is legalább félóra elteltével érkeztek. Nálam, illetve tőlem jobbra semmi… Hamarosan megjelent Kovács Attila csapattársam látogatóba, az első kapásra az Ő jelenlétében került sor, egy kb. 40-50dkg-os kárász volt az áldozat (nagyobbat is hozhatott volna Attila J)… Ezek után a halak részéről megint semmi, viszont az időjárás annál sokszínűbb volt. Vakító napsütéstől sűrű hózáporig minden volt, termo ruhában is éppen csak kibírtam valahogy. 12 óra körül végre eltekerte egy jobbacska, 2,5kg körüli ponty a bot spiccet, ekkor azt hittem, hogy na, majd most… Gyors ráetetés, hátha lesz több hal is, de nem lett. 3,13kg-val zártam a versenyt, szektor 7. illetve összetett 43. helyen a 60 résztvevőből. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy egyáltalán fogtam halat, mivel sokan megúszták kapás nélkül, jó néhányan is mentek.

Nem sok akció volt…

Többször említettem ezzel a vízzel kapcsolatban, hogy vannak favorit helyek, ahonnan szinte biztos a siker… Ez most is bejött, az első helyet több mint 75kg-al nyerték a „C” szektorban, a második helyezett az első mellől, de már másik szektorból („B”) került ki 47kg-t mérlegelve. A harmadik velük szemben a tó másik oldalán ülve fogott 33kg-t. Jól látható, hogy nagyjából egy helyen bandáztak a halak, a többi helyen már kevesebbel kellet beérni. A víz melegedésével ez majd változni fog, erre azért lehetett valamelyest számítani.

Folyt köv. április 2-án, újra itt, remélhetőleg jobb eredménnyel…

 

Bandzi László