Weboldalunk cookie-kat használ az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint, melyek nem alkalmasak személyes azonosításra. Adatvédelmi tájékoztató
Körmendi János, Dinasztia 1, Dinasztia 2 versenycsapatok – HOKEDLI, Adácsi-tó

Bronzérem Adácson

A Dinasztia Horgászegyesület támogatott csapata 2022. április 10-én Adácsra látogatott a Horgászatot Kedvelők Ligája 2022. évi DOVIT-kupa országos bajnokság második fordulójára. A finom szerelékes versenyre alaposan rányomta a bélyegét az erős széllel és esővel beköszöntő hidegfront, de a nehézségek ellenére nagyon jó verseny kerekedett, szép Dinasztia sikerekkel.

Az adácsi tó méltán híres szép ponty és kárász állományáról, kedvező időjárási viszonyom mellett, úszós módszerrel akár 40 kiló feletti fogások is előfordulnak. Az aszályos időszak miatt azonban nagyon alacsony a vízállás jelenleg a tóban, 10-13 méterre a parttól, néhány helyen 50-60 cm-es volt a vízmélység a nyitó fordulóban. A hidegfront a verseny kezdetére a halakat a mélyebb részekbe vonzotta, így ismét minden halért meg kellett küzdeni a horgászoknak.

A Dinasztia ezúttal 2 csapattal képviseltette magát a 10 csapatos versenyen. A Dinasztia 1 néven induló együttesben Nagy Tibor sorsolt az „A” szektorban, ahol a szektor közepén nagyon nehezen sikerült megtalálnia a halakat. Ami jött, az is döntő többségében apró hal volt, így végül 3575 grammos fogással a 8. helyen végzett. A „B” szektorban Kovács Roland eredményesebb volt, kisebb-nagyobb megszakításokkal folyamatosan sikerült fognia a halat, így 5525 grammal a szektor 4. lett. A „C” szektorba került Mátraházi István, aki a szektor szélén, ígéretesnek tűnő helyet sorsolt. Sajnos kiderült, nagyon sekély, alig 50 centiméteres, haltalan rész volt előtte. Végül 3025 grammal szektor hetedik lett. A Dinasztia 1-es csapat így az csapatversenyben a 7. helyre volt jó.

Ezúttal a Dinasztia 2-es csapat érte el a szebb eredményt, a dobogóra is sikerült felkapaszkodnia. Az „A” szektorba Körmendi János a nehezebbnek ígérkező, sekélyebb oldalt kapta, és sokáig úgy tűnt, a mélyebb, zsilip felől ülők tudják behúzni a jobb helyezéseket. Az utolsó óra kezdetére azonban sikerült a tóra jellemző 0,5-0,8 kg súlyú pontyokat beállítani az etetésre, és nagyjából fél óra alatt fogni 11 db pontyot. Végül 7950 gramm fogással a szektor 2. helyén végzett. A „B” szektorban Tomkovics László is sokáig hiába kereste a halakat, de a kitartó etetés hatására megjelentek a szép 15-20 dkg-os kárászok előtte, és végül 5550 grammal a szektorában a 3. helyre ért oda. A „C” szektorban Szakács Krisztián is nehezített pályán, a sekély oldalon küzdött a grammokért. Sajnos előtte is csak apró hal volt, de 3150 grammal végül a 6. legjobb eredményt hozta. Az eredményhirdetésnél aztán kiderült, a Dinasztia 2-es csapata a csapatversenyben a 3. helyen végzett, így a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A mostoha időjárási viszonyok ellenére mindenki nagyon jól érezte magát, a csapat 3. hely, illetve az egyéni szektor 2., 3. és 4. helyezés mindenképpen nagyon szép eredménynek számít. A bajnokság következő fordulója május 7-én lesz Zalabaksán, ahol valószínűleg a két finom szerelékes forduló után a method horgászaté lesz a főszerep.