Weboldalunk cookie-kat használ az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint, melyek nem alkalmasak személyes azonosításra. Adatvédelmi tájékoztató
Körmendi János – FŐHESZ 2022 évi egyéni horgászversenye

Amikor a szúnyog hiányzik
Ötödik hely a FŐHESZ egyéni bajnokságán

A tavalyi évhez hasonlóan ismét a Béke Horgászegyesület kezelésében lévő Gödöllői I-es tó adott helyet a FŐHESZ 2022 évi egyéni horgászversenyének. A versenyre a szövetség tagegyesületeinek horgászai nevezhettek, így a Dinasztia színeiben én is elindultam a feeder kategóriában.

A tó sajnos versenyzésre alkalmatlan, partja erősen tagolt, vize iszapos, keszeg állomány szép, viszont kevés a beeső ponty és amur, így ezek fogás alaposan át tudja rendezni az eredményeket. Végül május 08-án vasárnap reggel a tóparton 21 horgász kezdte meg feederes versenyt. Alapvetően keszeg horgászatra készültem, így klasszikus hosszú előkés feeder szereléket állítottam össze. Az alapozó etetést Walter keszeges etetőanyag-föld keverékével végeztem, majd vártam a fehér halakat. Sajnos hiába cserélgettem a csontit, pinkit, gilisztát, kapást alig sikerült kicsikarni. Hiába mentem már le 18-as horog méretre, 10-es 1 méter hosszú előkére, az első egy órában hal nem akadt a horgomra. Próbáltam különböző aromákkal még vonzóbbá tenni az etetőanyagot, míg végül egy erősen édes, mangó aroma hatására megjelentek a halak az etetésen, és sikerült végre megfogni az első 10dkg-os keszegemet.

Ha nem is ütemesen, de végül sikerült 15 db keszeget a szákba rakni, ami a mérlegelésnél 1,9 kg súlyt nyomott. A halak csak akkor voltak az etetésen, ha erősen túl aromázva juttattam be kosarat a vízbe. Nagyon nehéz volt kapásra bírni őket, szinte csak az aromát szipákolták, és közben akadtak bele a finoman felkínált csaliba. Sajnos beeső nagy halam nem volt, és ez döntőnek bizonyult az összesítésben. Az eredményhirdetésnél kiderült, három horgász tudott fogni egy-egy beeső amurt, sajnos ezeket a nagy halakat a keszegekkel megelőzni nem lehetett. Az utólagos beszélgetések során megállapítottuk, a rakós botos horgászok, és feederes horgászok is szinte csak szúnyoggal csalizva tudtak keszeget fogni. Sajnos én szúnyog etetőanyaggal és csalival nem készültem, így meg kellett elégednem az 5. helyezéssel a mezőnyben. A 21 versenyző között az 5. helyezést jó eredménynek értékelem, főleg annak tudatában, keszeg fogással csak egy versenyző tudott előttem végezni. Akinek volt etető és tűző szúnyog is s birtokában.

Ritka az emberek életében, de ezúttal igazán hiányoztak a szúnyogok…