Weboldalunk cookie-kat használ az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint, melyek nem alkalmasak személyes azonosításra. Adatvédelmi tájékoztató
Körmendi János – Dinasztia versenycsapat, Maconkai csapatverseny

Dobogón Nagy Tibi a népes mezőnyben

Bátonyterenyén, a Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület híres versenyvizein rendeztek meghívásos csapatversenyt június 10-én, melyre a Dinasztia Horgászgyesület csapata is meghívást kapott. A 29 csapat részvételével megrendezett kupán nagyon szép sikerek születtek, 29 csapatból a Dinasztia az előkelő 4. helyen végzett, míg Nagy Tibor egyéni összetettben a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Nagyon népes mezőnyben, 29 darab 3 fős csapat részvételével megrendezett versenyen a csapat három versenyzője három különböző helyszínen versenyzett a minél jobb eredményért. Az „A” szektor a nagy halairól híres 1. sz. gáti nemzetközi versenypályája, a „B” szektor a 2. sz.déli versenypályája, míg a „C” szektor 3. sz. előtározói versenypálya volt. Minden tó más és más adottságokkal rendelkezik, más módszereket igényel, így alaposan felpakolva érkezett meg a csapat a helyszínre. A sorsolásnál dőlt el, melyik versenyzőnek melyik pályát kell megoldani.

A helyek kihúzásánál Paragh Istvánnak jutott az „A” szektor. A gát sekélyebb részében horgászva, távoli dobásokkal próbálta meg halas perletekkel kapásra bírni a tó termetesebb lakóit. Sajnos ezen a napon az óriások kevésbé voltak aktívak, de így is sikerült egy 8,75 kilógrammos pontyot fognia a több mint 5 kg keszeg mellett. A közel 14 kilógrammos összfogás a 29 fős szektoran így is a nagyon előkelő 5. helyre volt jó.

A „B” szektorban Körmendi János sorsolt, melyben a rengeteg törpeharcsa mellett a kisebb termetű pontyok jelentették a célhalakat. Sajnos nehezen indult a horgászat, gyakorlatilag az első 2 óra nem adott halat, pedig a 15m és a 90m között három távon is próbálkozott a kukoricás etetéssel. Végül a 35 méter mentette meg a napot, 3 pontyot és 5 db keszeget sikerült fogni. Sajnos a pontyok és a keszegek átlag súlya is nagyon alacsony volt, így a 29 fős szektorban 4 kg hallal a 14 helyezést érte el.

A „C” szektorban az előtározón Nagy Tibor is kukoricás alappal, feeder horgászattal próbálta megfogni a pontyokat, de az elején csak keszeg, kárász, törpeharcsa akadt a horogra. Utána bevállalt egy rendkívül melós, 5-ös spiccel történő apróhalazást. A rengeteg törpeharcsa mellett így sikerült szép keszegeket és kárászokat is szedni a part mellett, és végül 22kg hal a szektor 2. helyet jelentette, és összetettben Tibi fogta a 3 legnagyobb súlyt a mezőnyben.

A 67 fős mezőnyben az egyéni összetett harmadik hely gyönyörű kupát eredményeztet Nagy Tibi számára. A 29 fős szektorok miatt alapos körbe verések alakultak k a csapateredményekben, de a Dinasztia 21 pontja elég szép eredményt vetített előre. Az eredményhirdetésnél kiderült, sajnos egy ponttal lemaradt a csapat a dobogóról, és a 4. helyen végzett. A nagyon erős és népes mezőnyben nagyon szép eredmény a csapat részéről.