Weboldalunk cookie-kat használ az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint, melyek nem alkalmasak személyes azonosításra. Adatvédelmi tájékoztató
Körmendi János – Dinasztia versenycsapat, HO.KED.LI. 2022 bajnokság 5. forduló

Dupla első hely Palotavároson

Július 17-én rendezte meg a Horgászatot Kedvelők Ligája horgász egyesület a 2022-es évi bajnokságának ötödik fordulóját a székesfehérvári Palotavárosi felső tavon, melyen 12 darab 3 fős csapat indult el. A Dinasztia csapat a bakonycsernyei siker után ezúttal is az élen végzett, Körmendi János pedig a szektor első helyével az összetett egyéni harmadik helyet szerezte meg.

Lassan már hagyomány, hogy a versenysorozat fordulóira szeles, változékony időjárási körülmények között kerül sor. Az előző napi eső és nagy szél alaposan felkavarta a tó hal állományát is, így az átlagosnál sokkal nehezebb volt horogra csalni a tó pontyait, amurjait. A versenyen csak úszós készséggel lehetett horgászni, amit az erős szél alaposan meg is nehezített.

Az A szektor a tó sekélyebb, általában halban szegényebb részén volt kijelölve. A sorsolás alapján Körmendi János került ebbe a szektorba, mégpedig a tó egyik leggyengébb 25-ös számú stégjére. A verseny ennek ellenére jól indult, negyed óra után sikerült egy 4 kg feletti pontyot szákolni. Az etetésre nagyon nehezen álltak ki a halak úszós távolságra, így a szereléket is alaposan le kellett finomítani 1-1 hal megfogása érdekében. Az utolsó másfél óráig 3 halig sikerült eljutni, de a vége nagyon jól sikerült. Folyamatosan jöttek a kapások, 3 nagy szakítás mellett 9 halat sikerült megfogni, 25 kg súlyban. Ez végül a szektor első helyét jelentette.

A B szektorban Tomkovics László is jól kezdett, kisebb amurokat és pontyokat is sikerült szákolnia. Végül a 20 kg-os fogása 3. szektor helyezést ért. A C szektorban Kovács Roland is nehéz részt kapott a sorsolásnál. A tó legmélyebb részén kijelölt helyek közül sajnos a sekélyebb oldalra sorsolt, így nem volt esélye a mélyvízen ülőkkel szemben. Végül 12 kg-os fogásásával a szektor közepén végzett.

A szektorokon belüli alapos körbeverések után kiderült, egy pont előnnyel ismét a Dinasztia csapata nyerte meg a fordulót. (az összetettben ezzel 5 versenyből 2 dinasztia első hely született már) Az összetett egyéni versenyben az szektor első helyezése után Körmendi János az összetett egyéni 3. helyén végzett 36 induló közül. Következő forduló Lukácsháza augusztus 6-án, ahol minden szektorban más módszerrel lesz kötelező horgászni (úszós, klasszikus feeder, method feeder).