Weboldalunk cookie-kat használ az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint, melyek nem alkalmasak személyes azonosításra. Adatvédelmi tájékoztató
Körmendi János – Dinasztia versenycsapat, HO.KED.LI. 2022 bajnokság 6. forduló

Arany, Arany, Arany és Ezüst egy napon

Augusztus elején került sor a Horgászatot Kedvelők Ligája horgász egyesület a 2022-es évi bajnokságának hatodik fordulójára a Lukácsházán található Abért tavon. Az ország egyik legismertebb, legjobban és legváltozatosabban halasított verseny tavára 7 csapat nevezett, így a 3 szektort a tó déli gátján helyezték el. Az edzés napon már ott volt a Szakács Krisztián, Körmendi János és Kovács Roland összetételű Dinasztia csapat, és a különböző horgászmódszerekkel szépen fogta a pontyokat, amurokat, kárászokat és dévérkeszegeket. A verseny érdekessége volt, hogy a 3 szektorban 3 különböző horgász módszerrel kellett horgászni, úgymint klasszikus hosszú előkés feederrel, rakós úszós bottal és method technikával.

Az A szektorban Kovács Roland a hosszú előkés feeder módszerrel húzta a halat. A kukoricás, nagy mennyiségben szemes anyagot tartalmazó etetésre nagyon szépen oda álltak a halak, így szinte végig vezette a szektorát. Sajnos az utolsó percben fogtak egy 7 kg-os pontyot mellette, és így 30 dkg-mal lemaradt a szektor győzelemről. De a hosszú előkés 34 kg-os fogása, és a szektor második hely így is nagyon szép eredmény lett.

A B szektorban Körmendi Jánosnak rakós bottal kellett horgászni. Rengeteg kukoricát, és kevés TTX-et használva sikerült viszonylag hamar beállítani a halakat. A verseny első harmadában még együtt volt a mezőny, de a sorra fogott 2-3 kg-os amuróknak, és 1-2 kg-os pontyoknak köszönhetően a verseny felénél már vezetett, majd a lefújáshoz közeledve komoly előnyt horgászott össze. A mérlegelésnél kiderült 31 kilogrammos fogása szektor győzelmet ért, úgy, hogy a második helyezett 20 kilogrammal zárt.

A C szektorban Szakács Krisztiánnak a method módszerrel nagyon komoly ellenfelei voltak. Itt versenyzett a magyar method bajnok Novák János, illetve a Mátrix versenycsapatból is volt induló komoly háttérrel. Krisztián végül 24 kilogrammal szektor 5. helyet ért el.

Az eredményhirdetésnél kiderült, hogy Körmendi János szektor győzelme, Kovács Roland szektor második helye mellett, 8 ponttal a Dinasztia a csapatversenyt is megnyerte több tíz pontos csapat előtt. Ez a győzelem azt is jelentette, hogy az éves összetett bajnokságban hat versenyből hármat megnyert a Dinasztia, és egy fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnyt szerzett, így megnyerte a 2022 évi Horgászatot Kedvelők Ligája versenysorozatot. Ma így 3 arany, és egy ezüstérem került a Dinasztiához. Záró forduló október 15, de addig még számos más verseny is vár a csapat tagjaira.