Weboldalunk cookie-kat használ az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint, melyek nem alkalmasak személyes azonosításra. Adatvédelmi tájékoztató
Körmendi János: Lukácsházi Abért tó és Sziki tó
Körmedni János Versenyhorgász

Tanulni mindig lehet

Az versenyév elején folyamatos jöttek a szép, dobogós eredmények a Dinasztia támogatott csapatnál, a legutolsó két versenyen viszont nem sikerült megtalálni a nyerő taktikát. De tanulni minden versenyen lehet, és a következő megmérettetéseken a tanúságokat felhasználva szép eredményeket elérni.

Az első helyszín a method országos bajnokságokról jól ismert Lukácsházi Abért tó volt, ahol 2 csapattal is rajthoz állt a Dinasztia. A tó sajnos nagyon messze esik tőlünk, közel három órás autóúttal lehetett eljutni a nagyon szépen rendben tartott, Kőszeg mellett található szabadidő parkhoz. A tó rendkívül szép halállománnyal rendelkezik, szép pontyok és amúrok lakják, de a keszeg és kárász állománya is kiemelkedő.

A Dinasztia egyesületet egyik csapatát Tomkovics László, Szakács Krisztián és Kovács Roland alkotta, míg a másik együttesben Bandzi László, Kovács Attila és Körmendi János indult. Halakban nem volt hiány, minden versenyző szépen fogott. Sajnos a helyi együttesekkel nem tudtuk felvenni a versenyt, ez előzetes elképzelések nem minden helyen működtek, de így is szép eredmények születtek. Az egyesületből Szakács Krisztián és Bandzi László szerepelt a legjobban, mindketten feeder botos technikával horgászva szektor harmadik helyet értek el. A többiek sajnos a szektorok második felébe kerültek, de így is mindenki 15-20 kg-os fogást mérlegelt. A két csapat végül a verseny 8. és 10. helyén végzett. De a helyszín szuper volt, augusztusban visszatérünk ismét 2 csapattal, és egy nagyon erős versenyen megpróbálunk szép eredményt elérni.

 

Az Abért tó után Balmazújváros következett, ahol 45 páros részvételével a Belügyminisztérium által is támogatott Kék Lámpás olimpián indult 3 Dinasztiás páros. A helyszín a Sziki tó volt, egy nagyon változatos, nádasokkal, öblökkel szabdalt horgászvíz. A rettentő hőségben megrendezett viadalon előre borítékolható volt, hogy a nádasok, öblök árnyéka adja majd a halat, így a sorsoláson már sok minden eldőlni látszott. Sajnos a Nagy Tibor-Körmendi János és a Mátraházi István- Mátraházi Istvánné páros is a teljesen nyílt szakaszra sorsolt, míg a Tomkovics László és Kovács Roland gárda egy nagyon akados kis öbölbe került. A feeder botos versenyen Nagy Tiborék érték el a legjobb eredményt, 100 méter feletti horgászattal sikerült 2 amúrt, pár pontyot, és szép kárászokat zsákmányolni, így 30kg fogással a 12. helyen végeztek. Az akadok között Tomkovicsék sok halat vesztettek, így végül szép pontyokat fogja 20 kg-al zártak. Az elsősorban úszós felszereléssel horgászó Máthaháziék 15 kg-ig jutottak, a zsákmány döntő többségét keszegek és kárászok alkották. Mindenki úgy érezte, az adott helyekből közel a maximumot kihozta, ami most ehhez volt elég. A Sziki tó nagyon szép, jól halasított horgászvíz volt, de sajnos a horgász helyek között hatalmas különbség van, és egy jó eredményhez jó sorsolás is kellett volna.