Weboldalunk cookie-kat használ az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint, melyek nem alkalmasak személyes azonosításra. Adatvédelmi tájékoztató
Bandzi László – Promix 4-fős csapatverseny

Promix 4-fős csapatverseny Majosligeti horgásztó 2022. október 15.

A nyár folyamán többször felmerült a csapattársakkal való beszélgetések során, hogy indulni kellene valamilyen nagyobb volumenű csapatversenyen. Az országos csapatbajnokságok jellemzően több fordulósak, ráadásul a távolság is komoly tényező, nem beszélve a szállásköltségekről… Október folyamán került megrendezésre a Promix által támogatott 4-fős csapatverseny a Feeder Adventures rendezésében a Majosligeti horgásztavon. A verseny nagyon népszerű volt, az utolsók között sikerült rá benevezni, úgy hogy nem is volt meg a teljes csapat. Eredetileg Bánhegyi Gergely, Kovács Attila, Paragh István és jómagam képviseltük volna a Dinasztia Horgász Egyesületet, de sajnos Attilának nem sikerült a szombati munkanapon elszabadulnia, így végül Papp Emil barátunk ugrott be helyette.

A helyszín sokaknak ismerős lehet a tavaly nyári, éjszakai versenyről, ahol szép fogások születtek. A verseny az országos method feeder szabályzat szerint került kiírásra, a versenyzők külön szektorokban, önállóan horgásztak és összesített eredményüket vették alapul a végső sorrend megállapításához: A szektor elsők 1pontot, a második helyezettek 2pontot kaptak és így tovább. A végén a legkevesebb pontot szerző csapat lesz az első. A versenyre végül 20 csapat, azaz 80 horgász nevezett, akik a tó két hosszú oldalán 4-4 tízfős horgásztak.

1

Sokan voltunk....

A sorsolásnál nagyjából szerencsések voltunk, kivéve Emilt, akinek a pálya végén, a keskeny részen az utolsó állás jutott. A szélek általában jól szerepelnek a versenyeken, de ez itt és most nem adott halat sajnos. Mi hárman, Geri, István és én a pálya másik oldalán, kb. a tó közepén kaptunk helyet. A sok-sok horgász, és az erős szél miatt szinte mindenki a benti távokon kezdte a horgászatot, a lehűlt víz miatt már viszonylag kisebb alapozó etetés után. Kinél gyorsabban, kinél lassabban épült fel a peca (nálam inkább később), de előbb-utóbb már mindenki húzta a halat. Az erős szél miatt én 72méterre alakítottam ki egy etetést, amit még viszonylag pontosan meg tudtam horgászni, míg 45méteren a verseny második felében próbáltam halat fogni. A benti táv lassan indult, de utána viszonylag jó ütemben adta a halat, de sajnos csak rövid ideig. Ekkor rápróbáltam a kinti távra, ami több dobásból mindössze két kapást, abból pedig egyetlen halat adott. Így aztán vissza a benti távra, de sajnos a halak fokozatosan húzódtak beljebb és beljebb, az erős szembe szél miatt nem tudtam stabilan meghorgászni a 80+ méteres távolságot (az előzetes pecák alapján csak 390-es és 360-as botokat vittem magammal). Sajnos a végére megállt nálam a tudomány, az utolsó órában mindössze egyetlen halat sikerült fognom. A mérlegelésnél valamivel több, mint 23kg-ot mértek nálam, de mivel az első szákot túlpakoltam, levontak 60dkg-ot (20kg volt a száklimit…). A végelszámolásnál nagyon hiányzott ez a 60dkg, csak szektor 5. lettem… István egy szép hármast horgászott, míg Geri a szektor hetedik helyén végzett. Mint írtam, sajnos Emilt elkerülték a halak, így ő tíz pontot gyűjtött, de mentségére szóljon, hogy a mellette ülők is sem brillíroztak, csak a szektoruk másik végén fogtak. Végül 25ponttal a 13. helyet sikerült elcsípni több (világbajnoki helyezetteket is felvonultató), gyári csapat között (pl. pontegyenlőséggel, nagyobb fogott súllyal végeztünk az ATOMIX csapat előtt).

2

Sajnos Emil most megúszta hal nélkül

Mindent összevetve nem voltunk rosszak, némi szerencsével az előkelő, első tízben is ott lehettünk volna. Az közös edzések és a verseny folyamán úgy gondolom jó munkát végeztünk, és ez a hozzáállás alapja lehet egy országos csapatbajnokságon történő indulásnak is a jövőben. Mindenesetre megbeszéltük, hogy több hasonló versenyen szeretnénk indulni. Szeretnénk ezúton is megköszönni a Dinasztia HE vezetőségének a soron kívüli támogatást, ami nagyban megkönnyítette a versenyen történő indulást.

Feeder Adventures Method Stars versenysorozat

Ezt a versenyt még év elején írták ki 4fordulóra, amiből egy (a legrosszabb eredmény) elhagyható. Az utóbbi években egyre magasabb színvonal jellemezte ezt a versenysorozatot, így ebben az évben szerettem volna kipróbálni magam itt is. A nevéből adódóan az országos method szabályzat szerint kerül megrendezésre, az első forduló még március folyamán, a Törökbálinti horgásztavon volt. Rendkívül hideg, kellemetlen időben, egy „kevés halas” versenyen sikerült szektor második helyezést elérnem. Ezen a versenyen is a lehető legkevesebb pontot szerezve lehet nyerni, így a két pontom biztató volt a továbbiakra nézve, és meg is ígértem a részletes beszámolót. Sajnos a következő, májusi fordulón nem tudtam részt venni, ezt követően pedig törölték a további fordulókat, mivel a 6-7 vezető versenyző kivételével nem volt érdeklődő.

Adventures Kupa 2022. november 06. Palotavárosi felső Tó

Ez a verseny az előbbi, Promix csapatverseny után került megrendezésre 59 versenyző részvételével, ahol Paragh István, Körmendi János és jómagam egyénileg indultunk. Természetesen hoztuk a formánkat, mindhárman ugyanabba a szektorba sorsoltunk így egymással is megvívhattunk… Egy meglehetősen jó hangulatú, halas versenyt tudhatunk magunk mögött, ahol János a szektor a negyedik, István az ötödik, míg én a hatodik helyen végeztem (mondhatnám, hogy megbeszéltük, de nem…). János és István között alig 20dkg különbség volt, míg én 3kg-mal maradtam el Istvántól. Az összetett állása a következő képen alakult: Körmendi János 21. Paragh István 27. Bandzi László 33.