dinasztiahe logo fekete

II. Dinasztia Főzőverseny

Tartalomjegyzék

Verseny időpontja

2025. augusztus 10. (vasárnap) 
Verseny helyszíne: 
Dinasztia Horgászpark, Bugyi Község Nomád Part 
Verseny célja:  
Az ínyencek és horgászok összekovácsolása, a szabadtéri programok népszerűsítése. A verseny nem csak horgászoknak szól!

A főzőverseny napján mindenki (horgászni érkezők és a csapat tagok) 50% kedvezménnyel horgászhatnak, a csapatoknak a nevezési űrlapon előre jelezni szükséges a csapatban horgászok számát, és a nevezési díjjal együtt kerül megfizetésre az 50%-os jegy ár is!!

A kedvezményes napi jeggyel egy étel adag igényelhető valamint a látogatók, horgászok számára további támogatói jegy váltható (1500Ft) amivel egy étel adag választható az étel elkészítését követően érkezési sorrendben!!

Ezen a napon nagy szeretettel várunk olyan horgászokat, akik a főzőversenyen készült ételeket szívesen meg kóstolnák!

Igazi családi, baráti program!!

Nevezés

A főzés egy kreatív tudomány. Sok tényezőre figyelni kell, hogy tökéletes művet tálaljunk. Mi van akkor, ha egy kapás szakítja meg a fűszerezést? Mi egy különleges kihívás elé állítjuk a csapatokat. Megosztott figyelemmel, horgászat közben tudnak majd gasztronómiai élményt nyújtani a zsűrinek.

Nevezni 2025. augusztus 8. ( péntek ) 17:00-ig három módon lehet: 

Űrlapon:

https://forms.gle/LYNvbFxar8jt1pGJ7 (a nevezési űrlap kitöltése után e-mailben küldjük az utaláshoz szükséges adatokat)

Személyesen a Dinasztia Horgászüzletben (1222 Budapest Nagytétényi út 90), adatlap kitöltése és nevezési díj megfizetése mellett.

Személyesen a helyszínen a Dinasztia Horgászparkban lehetséges, adatlap kitöltése és nevezési díj megfizetése mellett.

Első 20 csapat nevezését tudjuk elfogadni!!

A nevezési díj: 9000.-/csapat

Verseny menete

7:30-08:00 

Regisztrálás 

08:00-9:00 

Helyek elfoglalása, felkészülés a versenyre

9:00- 

Alapanyagok előkészítése és főzőverseny kezdete

14:00

Főzőverseny vége

13:00-14:30

Zsűri részére a kóstoló tálalása

13:00-15:00

Az étel adagok kiosztása a vendégek részére

(a támogatói jegyek leadása a csapatok részéről a zsűrinek 15:15-ig)

16:00Ünnepélyes eredményhirdetés, díjátadás
  

A főzőverseny szabályai

Főzőverseny szabályai:

A főzőhelyek a vízparton lesznek kijelölve, ahol érvényes területi jegy (50% kedvezmény) mellett horgászhatnak a csapattagok a főzőhelyeket a csapatok létszámától függően lesznek kijelölve. 

a csapatot minimum 3fő és maximum 6fő alkothatja
• a versenyre egy kategóriában lehet nevezni sertéshúsból készült bográcsétel elkészítése a cél
• a főételt tűzön kell elkészíteni, de a fa tüzelés mellett gáz zsámoly használata megengedett a teljes étel elkészítésénél
a főzéshez 2kg sertés lapocka alapanyagot biztosít az Egyesület, amit teljes mértékben fel kell használni, de további hozott sertéshús és sertésbelsőség is felhasználható
• az egyesület biztosítja a tűzrakó helyet, tűzifát, az ételadagok kiosztásához a tányérokat és az evőeszközöket, valamint a főzéshez az ivóvizet
• a főzéshez szükséges egyéb alapanyagokat és eszközöket (bogrács, bográcsállvány, merőkanál, asztalok, székek, fűszerek, zöldségek és a zsűriztetésnél a tálaláshoz szükséges eszközök stb.) a csapatoknak kell biztosítani
• a versenyen elkészített ételeket az alapanyag előkészítésétől a főzésig mindent helyben kell végezni
• az elkészített ételből a három fős szakmai zsűri részére 3 adag kóstolót, a látogatók részére minimum 5 ételadagot kell biztosítani minden csapatnak (a csapatok az ételadagokat a szervezők által kiosztott támogatói jegyért cserébe osztják ki a látogatóknak, és a legtöbb 10 látogató jegyet össze gyűjtő csapat 1-10 pontot kap az értékelés során)
a versenyzők és a horgászok érvényes területi jeggyel (napijegy, éves jegy, bérlet) horgászhatnak (ezen a napon 50% kedvezménnyel)
• a főzőverseny alatt az alapvető tűzvédelmi előírások betartását kérjük mindenkitől
• a versenyzők és a vendégek részvétükkel elfogadják a Park szabályzatát
• a nevezési díjat a szervezők kizárólag a kedvezőtlen időjárási feltételek miatt elmaradt rendezvény esetén fizetik vissza

Értékelés, Díjazás

Értékelés: 

Elérhető maximális pontszám 70 pont.

  • Ízek harmóniája
  • Illatok harmóniája
  • Étel állaga
  • Étel egyedisége
  • Tálalás, díszítés
  • Előkészítés menete, tisztaság
  • Vendég értékelés

Díjak:

  • 1-3. helyezett: Serleg, Oklevél, és tárgyi ajándékban részesül. 

Minden csapat elismerő Oklevelet kap.

Várunk szeretettel minden főzni és horgászni kedvelő érdeklődőt.

Horgászüdvözlettel: Dinasztia Horgászegyesület Vezetősége